Danny Loos verkoopt LRV kampioen naar Amerika: "Dit doet enorm veel deugd"

Danny Loos verkoopt LRV kampioen naar Amerika: "Dit doet enorm veel deugd"

Danny Loos heeft zijn kampioenenpaard Lorenzo DL naar Amerika verkocht. Dat laat hij aan onze redactie weten. "Ik ben vooral erg trots op wat ik met Lorenzo (v. Condor C) bereikt heb", vertelt hij trots.

Danny Loos won eind februari nog de LRV-titel in de klasse zwaar met Lorenzo: "Wat Lorenzo extra speciaal maakt, is dat hij door mijn vader gefokt is", vertelt de Limburger. "Ik heb hem vanaf zijn jonge jaren opgeleid en heb hem dan tot 1m30-1m40 niveau gebracht. Ik reed klasse zwaar met hem bij de LRV wat met 1m30 overeen komt en dan heb ik hem tijdens het winterseizoen ook enkele keren in het 1m40 gestart. Het is natuurlijk geweldig om zoiets met het fokproduct van je eigen vader te bereiken. Vorig jaar heb ik ook Kinky Boy vh Gildenhof (v. Nabab de Rêve) al verkocht, die naast Lorenzo mijn beste paard was". 

Loos vertelt hoe de verkoop precies in zijn werk is gegaan: "Roberto Dias heeft bemiddeld in de verkoop. Ik weet dat Lorenzo naar een internationale ruiters in Wellington zal gaan. Hij zal met Lorenzo opbouwen naar het hoogste werk als dan zou blijken dat hij toch niet geschikt is voor het allerhoogste niveau, zal zijn dochter Lorenzo rijden. Natuurlijk ben ik erg trots dat zijn kwaliteiten zelfs de Amerikaanse ruiters zijn opgevallen. Dat doet mijn vader als fokker en mij als ruiter natuurlijk erg veel plezier".

"Hoe ik mij momenteel bezighoud tijdens de quarantaine? Aangezien ik mijn twee toppaarden verkocht heb, is er heel wat werk aan de winkel. Ik heb momenteel verschillende getalenteerde 6-jarigen op stal die we nu volop aan het voorbereiden zijn op het 1m20 niveau. Ik vrees echter dat dit, gezien de Coronacrisis, tot volgend jaar zal moeten wachten maar we kunnen nu alvast een goede basis leggen", besluit hij. 

Foto: Linda Vangansewinkel