Daniel Deusser: "Onze sport is zo uniek, je denkt en leeft met twee, dat inspireert ... "

Daniel Deusser: "Onze sport is zo uniek, je denkt en leeft met twee, dat inspireert ...  "

Het is officieel aftellen naar de Rolex Grand Slam van CHIO Aken. Daniel Deusser zal er aan de start komen als titelverdediger. "Ik ben alvast van plan te starten met Killer Queen VDM. Ze is al enkele jaren mijn rots in de branding in Aken. Ze voelt haar echt op haar gemak in Aken."

Deusser vertrouwt op de Belgische merrie gezien haar palmares. "Ze won er ar de Youngster Cup in 2018, de RWE Prize of North Rhine Westphalia en 2019 en de Rolex Grand Prix vorig jaar... volgens mij heeft ze een voorliefde voor de grote graspiste."

"In voorbereiding naar Aken heb ik ze gestart tijdens enkele outdoor wedstrijden nadat we terug waren van Florida. Aken zal onze eerste wedstrijd zijn na een pauze. Mijn plan in Aken is om de eerste dag een kleine opwarming te springen en dan te focussen op de Rolex Grand Prix op zondag."

Favoriete land is...

"Ik reis heel wat af, maar heb echt een voorliefde voor Spanje. Het is een enorm uitnodigend land. Het is er altijd goed weer en het eten is er fantastisch. Spanje is een land waar ik zowel tijdens het werk kan genieten, als tijdens mijn vakantie."

De bomen door het bos

"Er zijn inderdaad heel wat wedstrijden. Ik heb sowieso altijd die enkele concoursen waar ik steevast aanwezig wil zijn. Verder kijk ik naar de paarden die ik plan uit te brengen op wedstrijd. Afhankelijk van diens capaciteiten probeer ik de andere wedstrijden te kiezen. Bijvoorbeeld Killer Queen houdt van veel galoppade, dus kies ik voor haar shows waar dat ook mogelijk is.

Niet alleen paardensport

"Ik ben enkele weken geleden uitgenodigd door Rolex om Roland Garros te bezoeken. Ik heb de kwartfinale bekeken, daarin streden Nadal en Djokovic. Dat heeft me echt geïnspireerd. Te zien hoe ze omgaan met de atmosfeer en hen fitheid te zien. Als atleet  inspireert me dat om nog harder te trainen. Tegelijk besef je dat onze sport heel uniek is want je bent met een combinatie atleet. Je moet dus niet enkel jezelf maar ook je paard in topconditie houden."