Corona blog met Thibaut Huyvaert: "Ondanks het warme weer heb ik vandaag toch elf paarden kunnen rijden"

Corona blog met Thibaut Huyvaert: "Ondanks het warme weer heb ik vandaag toch elf paarden kunnen rijden"

Ook deze week hebben we een gastblogger die ons elke dag een inkijk geeft in zijn Corona-leven. Deze week is het de beurt aan Thibaut Huyvaert. 

Dag Equnews,

Mijn 2 de dag als blogger...Net zoals gisteren begin ik de dag om 07:30 en zadelde ik mijn eerste paard op.Voor sommige paarden staat er vandaag een conditietraining op het programma 💪🏼

Vandaag ging het een warme dag worden dus begon ik eerst de paarden te rijden waarbij een conditietraining op het programma stond. Als eerste reed ik ze allemaal wat los. Afhankelijk van hoe het paard aanvoelt, zal dit een 20 tot 30-tal minuten zijn. Dan begin ik 3 min stevig door te galopperen waarna ik 3 minuten mijn paard weer op adem laat komen. (Deze oefening herhaal ik 3X)

Na de tweede keer voel ik dat mijn paard al een heel stuk losser is en meer afdruk krijgt. ((Ik vind het zelf ook een goede oefening omdat de paarden op dit hoger tempo toch ook ontspannen en controleerbaar moeten blijven.))

Nadien heb ik nog wat jongere paarden gereden. Vandaag hadden we een gevulde dag met genoeg bezigheid. Op het einde van de dag had ik 9 paarden van de stal gereden en achteraf nog 2 van mezelf. En dit op een zonnige dag, wat zeer aangenaam is 🙂 Geniet nog van jullie avond en tot morgen