Chacco Blue blijft highlight onder Flanders embryo’s

Chacco Blue blijft highlight onder Flanders embryo’s

Het veilingjaar 2020 begon voor Flanders Foal Auction met het veilen van acht ongeboren springveulens tijdens de jaarlijkse Horse Auction Belgium in Opglabbeek. Zes embryo’s werden verkocht, waarbij de nafok van top vererver Chacco Blue opnieuw het meest populair was. De gemiddelde prijs kwam uit op 16.333 euro.

René en Conny Viscaal van Stal het Dikkersbos uit het Nederlandse Albergen investeerden in twee embryo’s, waaronder de Chacco Blue uit Soraya de la Pomme (v. Shindler de Muze) voor 26.000 euro. Soraya komt net als de 1.60m Grand Prix springhengsten Mylord Carthago en Bamako de Muze uit de befaamde Selle Française merrie Frangance de Chalus. Voor 12.000 euro kocht echtpaar Viscaal ook de Cornet Obolensky x Shindler de Muze uit de halfzus van acht Grand Prix springpaarden op 1.45m tot 1.60m niveau, waaronder Tinka’s Hope van Demi van Grunsven.

Voor 22.000 euro werd de Chacco Blue x Nabab de Reve verkocht aan Stal Joppen. De zesjarige moeder No Mercy Picobello, die onder het zadel loopt van Lowie Joppen, is een halfzus van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Romeo 88 onder Darragh Kenny en Check Picobello Z onder Lucy Davies. Een vaste klant uit de Verenigde Staten kocht via de telefoon voor 14.000 euro de Cornet Obolensky x Asca Z uit de halfzus van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Sea Coast Pebbles Z en Aristo Z. De Belgische handelaar Stijn Stevens legde voor 13.000 euro de Emerald x Aganix du Seigneur uit de stam van Ultra-Top van ’t Paradijs en Jeunesse vast.

bron + F. Persbericht