Cassini Z zegt de sport vaarwel

Cassini Z zegt de sport vaarwel

Cassini Z (v. Cassini II) is sinds juli al niet meer te zien op het internationale toneel. Nu heeft de eigenaar van de veertienjarige ruin officieel bekend gemaakt dat de topper afscheid heeft genomen van de sport. "Cassini Z is thuis in Corotoman Farm op pensioen en maakt nieuwe vriendjes! Bedankt voor alles!", klinkt het. 

Geboren bij Leslie Carter in de Verenigde Staten, werd de ruin oorspronkelijk Chapel Hill genoemd. Met de Amerikaanse amazone begon hij zijn opleiding voordat hij op 5-jarige leeftijd bij Bowers en Mac Cone kwam. Met die laatste zette hij in 2015 zijn eerste stappen op het topniveau. Niet veel later liet Darragh Kenny zijn oog vallen op deze ruin. Een jaar ging voorbij en na gesprekken met zijn toenmalige sponsor Ann Thompson, werd Cassini Z aangekocht en voegde hij zich bij de stallen van de Ierse ruiter.

Darragh Kenny en Cassini Z in Miami. 

Met Darragh reed de ruin op de mooiste concours zoals Genève, Spruce Meadows, Mexico City en Miami. Het duo mocht zeven keer de ereronde leiden, waaronder in de 3* Grote Prijs in Wellington en twee 1.55m evenementen op het CSI5* in Londen en Madrid. Hun partnerschap kwam tot een einde toen Ann Thompson haar samenwerking met Darragh Kenny in september vorig jaar beëindigde. De Amerikaanse besloot haar paarden onder de jongere generatie te verspreiden. Cassini Z kwam in handen van de Britse Charles-familie, alsook Romeo 88 (v. Contact vd Heffinck). Sinds de verandering van ruiter, heeft de ruin met Harry en zijn jongere zus Sienna deelgenomen aan 1.35-1.45m evenementen voor hij met pensioen ging.

Bron: SFL