BWP en H&M Indiana de beste op nieuwe WBFSH ranking

BWP en H&M Indiana de beste op nieuwe WBFSH ranking

Een nieuwe maand, een nieuwe ranking van het WBFSH. In de fokkerij ranking blijft het Belgische BWP stamboek op nummer één bij de springstamboeken. H&M Indiana neemt de nieuwe leiderspositie in. Bij het dressuur staat het KWPN stamboek op nummer één.

H&M Indiana neemt zo de leiderspositie over van BWP'er King Edward (Edward 28). De viervoeter uit de fokkerij van Wim Impens zakt naar de tweede plaats. BWP'er H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) neemt de eerste plaats voor zich. Indiana komt uit de fokkerij van W. Vanderlinden, Van Turtelboom en Ruys. De derde plaats wordt ingenomen door Catch Me Not S (Cardento).

Het BWP stamboek spant nog steeds de  kroon bij de springstamboeken. Het Selle Français volgt voor het Holsteiner Verband in de top drie. De overige Belgische stamboeken, Zangersheide (5) en sBs (11) volgen in de top 15.

KWPN scoort bij dressuur

Het KWPN stamboek is de nummer één bij de discipline dressuur. Bij het springen moet het stamboek nog genoegen nemen met een vierde plaats. Voornamelijk de BRitse Olympische equipe rekende op KWPN paarden. De top drie is Gio (Apache) (3), Everdale (Lord Leatherdale) (8) en En Vogue (Jazz) (10).Individuele Jumping Ranking
Stamboek Jumping