BWP-Award postuum voor Erik Laenen. "Erik was de man van de handel."

BWP-Award postuum voor Erik Laenen. "Erik was de man van de handel."

Tijdens de derde fase van de BWP Hengstenkeuring werd ook de BWP-award sponsored by KBC uitgereikt. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die het afgelopen jaar op een bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de uitstraling van BWP. Het bestuur koos unaniem en postuum voor Erik Laenen. De bezieler van de Roshoeve in Geel, overleed begin september 2022. Zijn verdienste voor de Roshoeve, voor de fokkerij en BWP is groot en maakte de keuze logisch.

Roshoeve-ruiter Pieter Kenis leverde het ultieme eerbetoon. Zowel bij de 6-jarigen als bij de 7-jarigen won hij in de finale van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse. Met de Roshoeve-hengst Riesling van de Gaathoeve (Iron Man vd Padenborre x Diamant de Semilly - f: Hugo Lieten) bij de 6-jarige hengsten en met Commander Bond (Corrado I x For Pleasure) bij de 7-jarigen. Pieter sprak toen al volgende mooie woorden: “Ik zie deze overwinningen ook als een eerbetoon aan Erik Laenen van de Roshoeve. Erik heeft er in de opleiding van de hengsten altijd op gedrukt om de juiste knoppen op de paarden te zetten en ze een heel goede opleiding te geven. Dat is ons systeem en dat is dankzij Erik. Neal Vanderwegen won met El Cid (El Barone x Echo vh Neerenbosch – f: Rene Buts) ook bij de 5-jarigen. Die zit net in datzelfde systeem. Ik mis Eric nog elke dag en zeker op een moment als vandaag. Het zou fantastisch zijn als hij dit had mogen meemaken. Bedankt Erik!”

 

Peter Goossens: “Erik was een echte BWP-man”

Ook schoonbroer en partner op de Roshoeve, Peter Goossens mist Erik Laenen nog elke dag op de Roshoeve: “Erik was de man van de handel. Hij verkocht de paarden. Dat hebben we ondertussen al een beetje kunnen opvangen en herschikken. We zijn gelukkig niet stil gevallen en dat bewijzen de resultaten op de hengstencompetitie wel denk ik. Dat BWP deze award postuum aan Erik geeft, is een heel mooi gebaar. Hij was ook 100% een BWP-man. Ook voor Chris, zijn vrouw en mijn zus, is dit een mooi gebaar. Ik ken Erik meer dan 40 jaar. Erik was een echte paardenman en ik kan Pieter wel volgen als hij zegt dat hij Erik mist want Erik heeft die mannen niet leren paardrijden, maar hij gaf wel regelmatig een tip waar die mannen mee verder kunnen. We missen Erik in die dingen, maar we doen door en dan doet zo’n erkenning extra deugd.” 

bron: BWP.be