Britse internationale sport in gevaar door Brexit

Britse internationale sport in gevaar door Brexit

Meer en meer dringt het door dat de Brexit misschien geen ideale deal is voor de Britse paardensport. Eerder werd bekend dat de fokkerij afziet van de Brexit deal. In een reactie laat de Britse springamazone Rachael Williams nu ook weten dat ook de sport er zal onder lijden. "Wij hebben geen goede Brexit-deal gekregen. We hebben zelfs helemaal geen deal", vertelt ze.

Normaal reist de amazone tien keer per jaar naar het Europese vasteland. "Er werd ons verteld dat als we internationaal wilden springen en we onze paarden geregistreerd hadden bij een niet-Brits stamboek, we makkelijker konden reizen en er voor ons weinig zou veranderen. Dat is helaas niet het geval," vertelt Williams, in een interview met de BBC.

Jan Rogers van British Horse Council voegt daar aan toe: "Paarden moeten nu in quarantaine, hebben bloedtesten voor bepaalde ziekten nodig, gezondheidscertificaten voor export, online exportaangiften, douanemeldingen en aanvullende identificatiedocumenten nodig. En dat allemaal binnen strikte tijdlijnen."

bron: BBC