British Dressage treedt hard op tegen rollkür

British Dressage treedt hard op tegen rollkür

Rollkür was al langer niet toegestaan in Groot-Brittannië, maar British Dressage zet er nu een dikke streep door. Als toeschouwers of andere aanwezigen op een wedstrijd getuige zijn van rollkür, kunnen zij daar via een formulier op de website een melding van maken.

Uiteraard dient de aanklager in dat geval het bewijs te leveren. Bedoeling is dat bij elke klacht de Welzijnsfunctionaris het voorval analyseert en indien noodzakelijk voorlegt aan het Disciplinair Panel. Deze kan dan verdere actie ondernemen. Verder zullen Stewards op events direct verslag kunnen uitbrengen.

Verder is er ook een aanpassing op de bloedregel. Op alle wedstrijden geldt dat als de jury bij C bloed aantreft de proef wordt stilgelegd. Er wordt dan gecontroleerd of het vers bloed is. Indien zo, wordt de combinatie per direct uitgesloten. Indien niet mag het duo de proef verder zetten. Stewards kunnen ruiters informeren als ze bloed zien, zodat deze zich tijdig kan terugtrekken. 

In het geval van een sporenplek wordt gecontroleerd of er kans is dat de huid stuk gaat en gaat bloeden. Indien zo dient de ruiter zich terug te trekken. 

bron: British Dressage