BHT vindt zichzelf opnieuw uit door Corona

BHT vindt zichzelf opnieuw uit door Corona

Christophe Ameeuw zei het vandaag in een interview. "Deze Corona-crisis forceert om onszelf opnieuw uit te vinden," dat is precies wat het team van BHT (Belgian Horse Trading) heeft gedaan. In de nieuwe veilingreeksen houdt het team rekening met de huidige crisis. BHT staat sinds bijna één jaar garant om het juiste paard bij de juiste ruiter te plaatsen, via zijn online veilingen. "Door Corona hebben we onze test- en presentatie- dagen moeten annuleren. Iets wat onze filosofie bemoeilijkt," vertelt Kristel Ceulemans.

"Als het fysiek mogelijk is, mag een ruiter - na aankoop en binnen redelijke tijd - het paard of pony  in kwestie nog  komen testen. Normaal moet je op voorhand zeker zijn dat het gevoel goed zit, nu wordt er achteraf die extra garantie ingebouwd. Daarom hebben we voorzien dat de paarden tijdens deze periode gestald blijven bij ‘Stal Ceulemans – Dwerse Hagen’. Mocht na aankoop blijken dat er toch geen 'klik' is tussen paard en ruiter, gaan we op zoek naar een vervanger, of wordt de verkoop geannuleerd."

In het verleden zijn er – zonder problemen – al heel wat paarden verkocht, die op voorhand niet werden geprobeerd.  Voor andere kopers (die de  paarden wensen te kopen zonder ze op voorhand te proberen), zou de onzekerheid van transport nu een probleem kunnen zijn.   Ook daar zijn er oplossingen: hiervoor werken we uiteraard samen met European Horse Services, als een betrouwbare partner in logistiek/quarantaine.  Er is nu overleg vanuit heel wat landen met hen, om te kijken of een aangekocht paard of pony nog kan of mag vertrekken, en aan welke condities.

Innovatie

Zichzelf heruitvinden is innoveren. "Het zijn onzekere tijden," vertelt Ceulemans. "Niet alleen voor de sport, maar algemeen. Daarom hebben we de "Enjoy+"  en de “Invest +” formule ontwikkeld. De paardensport blijft immers  nog steeds een goede investeringsopportuniteit. 

De “Enjoy +” - formule is gericht naar de recreant, die graag samen met ons een paard of pony wil houden.  Daar mag de koper/mede-eigenaar, rijden en plezier beleven met het paard.   

Voor een paardenliefhebber die geen eigen stal of ruiter heeft, is  er het “Invest +” - alternatief.   De helft van het paard wordt aangekocht, en samen met de mede-eigenaar op  een professionele manier naar een hoger niveau gebracht.  Gedeelde kosten, gedeelde opbrengsten.  Voor mensen die eenzelfde passie delen, kan dit  een win-win situatie betekenen.  

De eventuele koper kan bij geselecteerde paarden tijdens het bieden expliciet kiezen voor de Enjoy + of  Invest+ formule, zoniet gelden de normale voorwaarden (100% aankoop).  We moeten het systeem uitproberen, maar zien zelf zeker de opportuniteiten die het geeft. Uiteraard zijn alle paarden voor de volle 100% te koop"

Met deze nieuwe formule laat het team van BHT voortaan toe dat mensen zichzelf inkopen in de eigendom van een paard. 

Moesten er nu reeds of op het moment van de veiling vragen of onduidelijkheden zijn, kan er telefonisch contact opgenomen worden met iemand van BHT.  De pony’s en fijne amateurpaarden, daar loopt de veiling tussen 28 en 31 maart.  Voor de beloftevolle jonge paarden en competitie-paarden, is de veiling voorzien tussen 10 en 14 april.