Belgische overwinning in GP CSI** te Moorsele

Belgische overwinning in GP CSI** te Moorsele
Nadat de CSI**Grote Prijs in het Azelhof te Lier reeds gewonnen werd door een Belgische combinatie is het opnieuw een Belgische combinatie die in de GP van de CSI** competitie in Moorsele de beker mee naar huis mag nemen.

Het was dit keer Benny Naessens die met Just In Time als snelste foutloze combinatie de finish bereikte in de barrage. Met een tijd van 40.75 seconden bleef hij net iets sneller dan Arnaud Doem. Arnaud Doem bleef eveneens foutloos in de barrage met zijn Hocus Pocus de Messitert, hij kruiste de finishlijn in 41.20 seconde. De chrono van de Waalse amazone Virginie Thonon  stopte 0.02 seconden later dan die van Arnaud Doem met High Tech VY de Septon. Hierdoor strandde zij op een 3e plaats in deze 2-sterren Grote Prijs.

Ook equnews ruiter Jean-Christophe De grande kwam aan de start in deze hoofdrubriek. Met een foutloze omloop in het basisparcours mocht ook hij starten aan zijn barrage. In de barrage liet Jean-Christophe eveneens alle balken ongeroerd, met een tijd van 42.03 seconden moest hij enkel nog Charlotte Verhagen voor zich laten. Met haar paard Abache HL reed zij net iets vlotter. Hierdoor strand Jean Christophe op een vijfde plaats.

Ook Philippe Lejeune en Olivier Seynhaeve klasseerden zich binnen de top 8. Lejeune reed Cadeau de Muze naar een zesde plaats. Olivier Seynhaeve klasseerde zich op de 8e plaats met Juka Z van de Doornakkers.