België's bondscoach Peter Weinberg: "Dit was de enige juiste beslissing..."

België's bondscoach Peter Weinberg: "Dit was de enige juiste beslissing..."

Eerder werd bekend dat de Olympische Spelen voor het eerst in enkele decennia worden uitgesteld.  “Jammer dat dit moet gebeuren, maar het is wel de enige juiste beslissing. En eigenlijk is het maar goed ook." vertelt België's teamchef, Peter Weinberg.

"Onze ruiters trainen op dit moment wel thuis maar leefden tot nu toe in een grote onzekerheid. Om aan Olympische Spelen te kunnen deelnemen moeten ruiter en paard voldoende competitieritme hebben op het hoogste niveau, maar dat ging bijna niet meer mogelijk zijn. Ook ik kan enkel tijdens topwedstrijden zien welke combinaties de beste zijn. Nu de Nations Cup wedstrijden van La Baule, Rome en Rotterdam bijvoorbeeld al werden geannuleerd, ging dat allemaal heel moeilijk geweest zijn voor ons."

"2020 wordt misschien een beetje een ‘verloren’ jaar, maar dat is dan maar zo gezien de huidige omstandigheden. Laat ons hopen dat het Coronavirus snel wordt bedwongen en dat we ook gauw weer normaal kunnen gaan leven. En dan richten we ons op volgend jaar. Vanaf april/mei 2021 beginnen we dan weer met het selectiewerk voor de Spelen.”

bron: KBRSF