Aurelia en Tristan Guisson: "Onze paarden behoren tot de familie"

Aurelia en Tristan Guisson: "Onze paarden behoren tot de familie"

Werelddierendag is de dag bij uitstek om de unieke band die we met onze paarden hebben extra in de kijker te zetten, maar eigenlijk is elke dag Werelddierendag. En dat is ook zo bij Aurelia en Tristan Guisson, beiden meervoudig medaillewinnaars op Europese kampioenschappen jumping met eigen gefokte en zelf opgeleide ‘paardners’.

Aurelia begon het gesprek: "Ik ben altijd al een dierenvriend geweest," zei ze. "Ik vond dat je met een paard echt een band kunt opbouwen. Ermee bezig zijn, borstelen, vlechtjes maken,.. vond ik altijd leuk." Tristan vulde aan: "Dat wordt een van je beste vrienden. Je paard is deel van je familie."

Voor Aurelia en Tristan is hun dagelijkse routine sterk verweven met de zorg voor hun geliefde paarden. Aurelia benadrukte dit: "Je bent er elke dag mee bezig, je ziet ze graag. Bij bericht van nog maar het kleinste wondje kom ik aangelopen om te komen kijken of alles in orde is. De paarden betekenen zoveel voor mij, ik wil enkel het beste voor hen." Tristan voegde eraan toe: "Je ziet de paarden veel meer dan je vrienden of andere mensen. Op sommige momenten zijn zij er meer voor je dan anderen."

De paarden komen op de eerste plaats in hun leven, en dat is iets waar ze beiden sterk in geloven. Aurelia verklaarde: "Voor mij komen de paarden op de eerste plaats. Die zijn deel van de familie. Je staat ermee op en gaat ermee slapen."Tristan gaf een interessant inzicht in de zorg voor paarden en zei: "Ik zie zelfs mijn paarden meer dan mijn ouders. Ik vind het belangrijk om je paard in zijn waarde te laten, om de band zo goed mogelijk te onderhouden en te ontwikkelen. Ook zij hebben soms mindere dagen, net als mensen en dat is normaal."




Bron: De Zadelkamer / Paardensport.Vlaanderen