Aken is enige kandidaat voor WK organisatie in zes disciplines. "Aken is Aken... "

Aken is enige kandidaat voor WK organisatie in zes disciplines. "Aken is Aken... "

De internationale federatie, FEI heeft de shortlist van applicaties bekend gemaakt voor de FEI Wereldkampioenschappen in 2026. Vijf organisaties hebben zich kandidaat gesteld, echter slechts één wil zes disciplines op zich nemen.  Zo ligt al vast dat Aken het dressuur, jumping, mennen en voltige medailles zal uitreiken.

  • Aken (GER): Jumping, dressuur, para-dressuur, eventing, mennen, voltige
  • Boekelo (NED): eventing
  • Burghley (GBR): eventing
  • Al Ula (KSA): endurance
  • Samorin (SVK): endurance

Op 18 november worden de kandidaturen in Mexico besproken en zal een definitieve selectie gemaakt worden via de FEI evaluatie commissie. Ondertussen heeft ook het bestuur van CHIO Aken gereageerd. "Het gevoel dat wij hadden in 2006 na onze organisatie geeft ons de motivatie om 20 jaar later opnieuw de uitdaging opnieuw aan te gaan. We weten dat de 2006 editie als één van de beste in de geschiedenisboeken staat. De motivatie is dus groot."

"Aken is Aken, meer moeten we daar niet over zeggen. Daarom zijn we er ook van overtuigd dat we alle zes de disciplines een mooi kader kunnen geven in een prachtige organisatie. Samen met de atleten, toeschouwers zullen we de atmosfeer ongekend maken en onze sport laten buzzen."