Abdel Said: "Ik hoop ooit een degelijke bijdrage te kunnen leveren voor team België"

Abdel Said: "Ik hoop ooit een degelijke bijdrage te kunnen leveren voor team België"

Abdel Said komt nog maar enkele weken aan de start voor België, maar wist afgelopen weekend met Bandit Savoie  al meteen een CSI4* Grote Prijs op naam te schrijven. "I had deze winst echt nodig na de tegenslag in Tokio," vertelt Said na afloop. "Dit is echt een opkrikker voor mijn team en mezelf... we werken er echt hard voor."

"Nog maar net gewisseld van nationaliteit en meteen een dergelijke winst op naam schrijven? Dat is een geweldig gevoel," vertelt de kersverse 'Belg'. "Het is nog een beetje wennen, maar dat komt goed. De dag voor de Grand Prix voelde Bandit echt goed aan, ik had er terug vertrouwen in, zeker na onze teleurstelling in Tokio."

"Tokio was niet onze beste prestatie, zeker niet na een schitterend seizoen dat we tot dusver hadden. Maar afgelopen weekend voelde alles opnieuw goed aan. Bandit en mezelf namen opnieuw de nodige risico's met een eindzege als resultaat."

"We kwamen redelijk vroeg aan de start in de herkansing. Ik heb de combinatie voor me aan het werk gezien en merkte op dat ik in de laatste lijn een galoppas minder kon rijden. De barrage zelf was een moeilijke opgave. Het was ontworpen dat de grootste moeilijkheid de galoppade aanhouden was en dat is juist enorm belangrijk op dit niveau."

Over Bandit

"Bandit en mezelf zijn nog maar ongeveer een jaar een team. We hebben al meermaals in de kijker gesprongen. Zo finishten we 4e in de GCT Grote Prijs van Rome en hadden ook een dubbele nulronde in de CSI3* van Knokke."

"Nu is het tijd om ons verder te ontwikkelen als een team en willen we onze rol spelen voor team BElgië."