Olympics: Van der Vleuten, Greve en Smolders voor TeamNL naar Parijs, Emmen reserve

Olympics: Van der Vleuten, Greve en Smolders voor TeamNL naar Parijs, Emmen reserve

De Nederlandse federatie maakt vandaag de Olympische teams voor Parijs 2024 bekend. In de Koninklijke Stallen op Paleis Het Loo worden de Oranje ruiters samen met hun bondscoach voorgesteld. Voor TeamNL gaan springruiters Willem Greve, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten naar de Lichtstad. Kim Emmen vervoegt het mannelijke trio onder leiding van Jos Lansink als reserveruiter.

  • Willem Greve & Grandorado TN N.O.P. (Reservepaard: Highway TN N.O.P.)
  • Harrie Smolders & Uricas van de Kattevennen (Reservepaard: Monaco N.O.P.)
  • Maikel van der Vleuten & Beauville Z N.O.P. (Reservepaard: O'Bailey van het Brouwershof N.O.P.)

Reserve:

  • Kim Emmen & Imagine

"Als vierde combinatie heb je een paard nodig dat niet links of rechts kijkt en een ruiter die dat al evenmin doet en daarnaast onder druk kan presteren. Net daarom is de keuze voor Kim gevallen. Kim reed een sterke eerste ronde in de landenwedstrijd van Rotterdam en trok die vorm door tot in de Grote Prijs, waar ze echt onder druk stond om zich te laten zien. Dat heeft ze super gedaan", motiveerde Lansink zijn keuze voor de 29-jarige amazone.

"Het geluk en de vorm van de dag zal doorslaggevend zijn"

In de periode van 1 tot en met 6 augustus staat hun olympische wedstrijd op de agenda. Bondscoach Jos Lansink kijkt uit naar de strijd in Parijs. “De eerste drie ruiters stonden in mijn gedachte natuurlijk al langer vast. Die hebben ook het voordeel dat ze een heel goed tweede paard tot hun beschikking hebben. In Parijs zal de vorm van de dag bepalend zijn. Met maar drie ruiters in een team moet het niet tegen zitten. In Rotterdam zag je ook hoe dicht alles bij elkaar zat, de paarden waren daar echt goed in vorm, maar in een landenwedstrijd heb je nulrondes nodig anders doe je niet mee. Ik ben echt heel blij met deze vier combinaties, het zijn echte kampioenschapsruiters met hele goede paarden.”

"We gaan met dit competitief team zeker voor een medaille, maar volgens mij behoren we niet tot de favorieten", sprak Harrie Smolders. 


Bron: KNHS (Bewerkt)