Olympics: Ashlee Bond, Daniel Bluman, Robin Muhr en Isabella Russekoff Israëlische afvaardiging

Olympics: Ashlee Bond, Daniel Bluman, Robin Muhr en Isabella Russekoff Israëlische afvaardiging

De Olympische teams vallen als bladeren uit de lucht nu de start van het hoogtepunt van de sport nog maar een maand verwijderd is. Ook de Israëlische federatie maakte hun selectie voor Parijs 2024 bekend. 

"Wij zijn verheugd om vandaag officieel en definitief het team aan te kondigen dat Israël zal vertegenwoordigen in de team- en individuele springwedstrijd op de Olympische Spelen van Parijs 2024", kondigde de federatie aan. "De vier combinaties die goud en een olympisch ticket wonnen in de kwalificatiewedstrijd in Praag ongeveer 11 maanden geleden, zullen Israël vertegenwoordigen in de olympische wedstrijd."

De springruiters die het team vormen zijn:

  • Ashlee Bond & Donatello 141
  • Daniel Bluman & Ladriano Z
  • Robin Muhr & Galaxy
  • Isabella Russekoff & C. Vier 2

De vier combinaties hebben ook de individuele olympische kwalificatienorm gehaald, die zal plaatsvinden na de teamwedstrijd. De beslissing over welke drie combinaties Israël zullen vertegenwoordigen in de individuele wedstrijd wordt genomen vlak voor de individuele wedstrijd, afhankelijk van de ontwikkelingen in de teamwedstrijd en de veterinaire keuring na de teamwedstrijd.

Het team wordt geleid door het professionele team dat bestaat uit chef d'équipe (coach) Hans Horn, nationale coach Jeroen Dubbeldam, delegatieleider Dr. Amichai Alperovitz, en Naama Agmon Licht. Daarnaast zijn er vier grooms: Phoebe Legere (voor Daniel en Ladriano), Brittany Rapplovich (voor Ashlee en Donatello), Samuel Moisson (voor Robin en Galaxy), en Kenzo Marie-Louise (voor Isabella en C. Vier). Ook de eigenaren van de paarden zullen deel uitmaken van de delegatie.


Russekoff getuigt alvast heel opgewonden te zijn over haar selectie met C Vier voor de Spelen. "Ik wil graag iedereen bedanken die ons op onze weg heeft geholpen. Dank je weel aan de Chef d'Equipes om mij deze kans te geven, aan de grooms om zo goed voor de paarden te zorgen, aan mijn coach voor alle trainingen van de afgelopen jaren en ook aan mijn ouders want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest."

"De grootste dank je wel aan mijn beste vriend C Vier, die altijd zijn best doet voor mij en mijn 'once in a lifetime' paard is."

Daniel Bluman: "Het is een eer en een voorrecht!"

Voor Bluman zal dit zijn derde Olympische Spelen zijn, na vertegenwoordiging van Colombia op de Spelen van Londen 2012 en Rio 2016; voor Bond is dit de tweede keer, na vertegenwoordiging van Israël op de Spelen van Tokio 2020 waar ze 11e werd in de individuele finale; voor Muhr en Russekoff is dit hun olympische debuut.

*Daniel Bluman:* “Ik hou van Israël en waar het voor staat. Het is een grote eer voor mij om overal waar mogelijk de Israëlische vlag te dragen en deze trots en met toewijding uit te dragen. Nu, meer dan ooit, voel ik de eer en het voorrecht om Israël te mogen vertegenwoordigen. Am Yisrael Chai!”




F. ©: Thomas Holtzbacher