Boyd Exell zet zegereeks in Wereldbeker verder, Geerts zesde

Boyd Exell zet zegereeks in Wereldbeker verder, Geerts zesde

De Wereldbeker voor het mennen hield halt tijdens Partner Pferd Leipzig. Boyd Exell liet opnieuw geen ruimte voor de concurrentie en eiste het goud op. Voor Glenn Geerts stopte het al na de eerste ronde. 

Glenn Geerts was naar Leipzig afgezakt om de Belgische eer hoog te houden. Nadat hij vrijdag in de openingsrubriek nog naar zilver kon rijden, lag de druk hoog. Maar Geerts kon z'n goede vorm van vrijdag niet evenaren en mocht na z'n eerste ronde niet meer aan de Drive-Off deelnemen. Hij eindigde uiteindelijk op zes.

De negenvoudig Wereldbeker Indoor Mennen-kampioen bewijst nog maar eens zijn kunnen in de Wereldbeker van Leipzig. Boyd Exell overtreft zichzelf elke keer opnieuw en stelde ook nu niet teleur. Hij leidde zijn vierspan kundig doorheen het parcours en maakte geen enkele fout. Ijsbrand Chardon had een snelle tijd die dicht in de buurt kwam van die van Exell maar reed geen vlekkeloos parcours. De snelle tijd zorgde ervoor dat hij toch nog het zilver kon behalen. Het scheelde amper zeven honderdsten met landgenoot Koos de Ronde, die zonder fouten doorheen de obstakels kwam met z'n vierspan maar net iets trager was en zo het brons mee naar huis mocht nemen. Enkel deze drie mochten hun paarden opnieuw inspannen voor de Drive-Off.

Voor Bram Chardon was er een vijfde plaats. De Nederlander zijn tijd was sneller dan die van z'n vader maar had in de eerste ronde al een fout waardoor hij niet aan de Drive-Off mocht deelnemen. Michael Brauchle was ook klaar na zijn eerste ronde en eindigde op de vierde plaats.

Volledige uitslag

Foto©: Holcbecher