Walter Lelie en eigen gefokte Keep the Music Z stralen in top vijf van WK Jonge Paarden

Walter Lelie en eigen gefokte Keep the Music Z stralen in top vijf van WK Jonge Paarden

De eerste finale voor het Wereldkampioenschap Jonge Paarden zit erop. De vijfjarigen beten deze ochtend de spits af onder een stralende ochtendzon. 

Elf combinaties konden het 1.30m hoge basisparcours zonder fouten afwerken en werden verwacht voor de barrage. Hoewel die lijst van geselecteerden hoofdzakelijk gedomineerd werd door de Ierse combinaties, zagen we toch ook drie Belgen onder hen. Arnaud Gaublomme met Bumblebee JMJ Z (Baloubet du Rouet), Glenn Praet met Sisley van de Hazenhoek (Malito de Reve) en Walter Lelie met Keep The Music Z (Kannan). Deze drie ruiters hadden ook de enige drie Belgische paarden weten te selecteren. 

De eerste foutloze ronde zagen we van Bernardo Ladeira (POR) en Noblesse, een vijfjarige KWPN merrie van Falaise de Muze maar meteen erna was het Michael Pender die met HHS Ocala (Urano de Cartigny) de leiding overnam. De te kloppen tijd stond op 37,22s. 

De eerste voor België was Arnaud Gaublomme in het zadel van Bumblebee JMJ Z. Deze vijfjarige Zangersheide merrie is een dochter van Baloubet du Rouet en werd gefokt door Jan Moens, die ook nog steeds eigenaar is. Iets te veel risico in de bocht richting de dubbel kostte hen wat tijd maar hun ronde werd toch foutloos besloten. 

Na Gaublomme was het de beurt aan Glenn Praet met Sisley van de Hazenhoek (Malito de Reve). Deze BWP merrie komt uit de stallen van fokker en eigenaar Bert Merckx. Een voorzichtige maar daardoor ook foutloze ronde werd voor hen genoteerd. 

Enkel Walter Lelie en Keep The Music Z (Kannan), die tevens een fokproduct is van de ruiter, konden er nog voor zorgen dat de overwinning in België zou blijven. De Kannan-zoon was op geen fout te betrappen en ging snel richting de laatset hindernis, wat hen net geen podiumplaats opleverde.

Winnaar Michael Pender heeft na twee zilveren en een bronze medaille op het Wereldkampioenschap eindelijk zijn eerste goud te pakken! "Het is geweldig. Ik ben er al een paar keer dicht bij geweest en ik denk dat alles vandaag bij elkaar kwam. Ik wil iedereen thuis bedanken voor het opleiden van dit paard. Het is een enorme dag voor iedereen thuis, ook. Het is een ongelooflijke dag, hij heeft fantastisch werk geleverd."

Resultaten