Quercus van den Oude Eik blinkt uit in eerste kwalificatie 7YO op WK Lanaken

Quercus van den Oude Eik blinkt uit in eerste kwalificatie 7YO op WK Lanaken

De eerste kwalificatie voor zevenjarige paarden op het Wereldkampioenschap in Lanaken begon met een zon die probeerde door de wolken te breken maar eindigde in nattere omstandigheden. Dat kon de 203 aanwezige combinaties echter niet klein krijgen. Het beste Belgische paard was de BWP'er Quercus van den Oude Eik (v. Jenson van 't Meulenhof) terwijl Jens Nijs de beste Belgische ruiter was.

Een heleboel zevenjarige paarden mochten het in deze eerste kwalificatie opnemen tegen elkaar. Het 1.40m hoge parcours werd verreden over twee fasen. Angelos Touloupis zorgde in het zadel van de Holstein hengst Kannandillo voor de snelste ronde. De zoon van Kannan klokte af op 27,13s en zette zich onder de Griek helemaal bovenaan. Sanne Thijssen stuurde Chiara VDH, een dochter van Chacco Blue naar de tweede plaats met een tijd van 28,35s in de tweede fase. De top drie werd afgewerkt door de Italiaan Emilio Bicocchi en Excaliburg, eveneens een hengstenzoon van Kannan.

Het beste Belgische paard was Quercus van den Oude Eik. De zevenjarige BWP'er van Jenson van 't Meulenhof is een fokproduct van Gert Dierickx en werd door Kendra Claricia Brinkop naar de vierde plaats begeleid. Op zes stond de Zangersheide ruin Mister Qerly Z (v. Mosito v. Hellehof) onder Jason Foley. De top vijftien werd besloten door Qionno van 't Merelsnest, wederom een hengst van Kannan. 

Jens Nijs was de beste Belgische ruiter en sprong in het zadel van Cool More Hero (v. Casall) dubbel foutloos rond en naar de 24ste plaats. Virginie Thonon volgde op vijfentwintig met de BWP hengst en nakomeling van Comme il Faut, Quito de Mariposa, een fokproduct van Koen De Brabander en Alexander Oancea. 

Resultaten