Titelverdediger Nicola Philippaerts zet koers richting derde Belgische titel na eerste kwalificatie Lanaken

Titelverdediger Nicola Philippaerts zet koers richting derde Belgische titel na eerste kwalificatie Lanaken

Titelverdediger en dus huidig Belgisch Kampioen Nicola Philippaerts heeft vandaag tijdens de eerste kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap al meteen zijn stempel gedrukt. Hij zette zich met een razendsnelle ronde genadeloos op één. 

Met nog vijf combinaties te gaan leidde regerend Belgisch Kampioen, Nicola Philippaerts het klassement. In het zadel van Klaartje Z, een negenjarige merrie van Kannan legde Philippaerts het parcours zonder fouten af en klokte daarbij af op een zeer snelle 62,37s. Virginie Thonon volgde op twee met eveneens een vlekkeloze ronde op Edgard de Prefontaine (v. Contact van de Heffinck). Zij hadden 66,49s nodig om het parcours af te werken. Voor Gilles Thomas en de opvallende Ermitage Kalone (v. Catoki) was er ook een sterke start in deze eerste kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap. Het duo werd derde met een tijd van 67,48s. 

Niels Bruynseels kwam in deze eerste beproeving op de vierde plaats terecht nadat ook hij foutloos finishte op Nauwsika van de Pereboom, een tienjarige dochter van Thunder van de Zuuthoeve uit de stallen van Godfried Storme. De top vijf werd besloten door Yves Vanderhasselt en Nikita van de Koekelberg (v. Loro Piana Filou De Muze). 

Thibeau Spits, die al twee jaren op rij genoegen moest nemen met het zilver tijdens dit Belgisch Kampioenschap, had er met King van Essene (v. Calido I) een knappe ronde opzitten maar een minieme bloedvlek op de flank van de dertienjarige ruin betekende een eliminatie voor het duo... "Aandachtige volgers hadden gezien dat er n wijziging kwam op de uitslag. Waar en hoe het onderweg gebeurd is, zeker niet bewust. Was het op de watersprong gebeurd? Feit was dat er na de finish door de stewards op de linkerflank van King bloed gevonden was. Dat betekent spijtig genoeg de uitsluiting. Op dat moment vd 1e naar de laatste plaats, die ontgoocheling is groot.. King stelt het zeker goed, hij staat ondertussen terug thuis in zijn eigen stal." vertelt Kristel Ceulemans.

Volledige uitslag