Nicola Philippaerts behoudt leiderspositie op BK Lanaken

Nicola Philippaerts behoudt leiderspositie op BK Lanaken

De spannende strijd om de titel van Belgisch Kampioen ging vandaag verder in Lanaken! Op het domein van Zangersheide werd er wederom hevig gestreden voor de koppositie in de tweede kwalificatie. 

De beste combinaties van gisteren kwamen op het einde van de proef aan de start. Zo mocht Nicola Philippaerts, winnaar van gisteren in het zadel van Klaartje Z (v. Kannan) als laatste aantreden. Met nog vijf combinaties te gaan was Yves Vanderhasselt op geen enkele fout te betrappen met Nikita van de Koekelberg (v. Loro Piana Filou de Muze) en leidde voorlopig het klassement met de door Guy Ganseman gefokte BWP merrie. 

Nadat Niels Bruynseels een springfout aan zijn puntentotaal toevoegde met Nauwsika van de Pereboom (v. Thunder vd Zuuthoeve) volgde Gilles Thomas in de piste op de rug van Ermitage Kalone. De negenjarige hengst van Catoki deed wat van hem verwacht werd en kwam onder Thomas foutloos over de finish. Het duo nam zo de leiding over. 

Virginie Thonon kwam net als gisteren aan de start op Edgard de Prefontaine. De amazone was met de dertienjarige sBs ruin van Contact van de Heffinck de voorlaatste aan zet. Het fokproduct van Françoise Collart-Duquesne liet alle balken maar was net iets te langzaam waardoor zij met een tijdsfout op de derde plaats kwamen. 

Alle ogen waren als laatste op Nicola Philippaerts gericht. Vorig jaar won hij nog het BK met Luna van 't Ruytershof, dit keer rekent hij op Klaartje Z. De negenjarige Zangersheide merrie stelde niet teleur en deed het wederom foutloos. Het duo zet zich met een nulscore opnieuw bovenaan.

Resultaten


TOP VIJF

  1. Nicola Philippaerts - Klaartje Z
  2. Gilles Thomas - Ermitage Kalone
  3. Yves Vanderhasselt - Nikita van de Koekelberg
  4. Virginie Thonon - Edgard de Prefontaine
  5. Dominique Joassin - Bingo Z