Olivier sluit het WK jonge paarden af met brons bij de zevenjarigen

Olivier sluit het WK jonge paarden af met brons bij de zevenjarigen

Na de overwinning van broer Nicola Philippaerts op het BK gisteren is het nu de beurt aan Olivier om zijn moment in de spotlights te nemen. Tijdens een loodzware barrage zorgde hij voor de eerste foutloze ronde. Met nog 2 ruiters na hem was hij alvast zeker van het brons en dat is ook wat hij mee naar huis neemt. 

In het zadel van Precious Dwerse Hagen (v. Cornet Obolensky) kwam Philippaerts voorzicht aan de start van deze barrage. Met nog geen enkel foutloze combinatie had hij genoeg door enkel foutloos te blijven om het podium te behalen en volbracht deze taak glansrijk. De aantredende combinaties na hem bleken echter nog net iets meer vitesse in hen te hebben. Rolf-Göran Bengtsson vloog over de finish en verpletterde Olivier zijn tijd door er zomaar zes seconden af te rijden. Met Caillan (v. Casall) mag hij zich Wereldkampioen noemen bij de zevenjarige paarden na een adembenemende barrage. 

Christian Ahlmann kon eveneens foutloos blijven op de rug van Dourkhan Hero Z (v. Don't Touch Tiji Hero Z) en kwam tussen de twee eerdere tijden in en nam er zo het zilver voor zijn rekening. 

In de top vijf vinden we nog een Belgische combinatie met een vijfde plaats voor Jeroen de Winter. Hij beet de spits af met Paulien Dwerse Hagen maar werd één springfout aangerekend. Zijn merrie is de volle zus van de bronzen merrie van Olivier! Op vier kwam nog Hannes Ahlmann aan het stuur van Tokyo 4 (v. Toulon). 

Bekijk hier de volledige uitslag