Maddox vh Haringvliet Z grijpt brons op WK Zesjarigen in Lanaken

Maddox vh Haringvliet Z grijpt brons op WK Zesjarigen in Lanaken

De zon bleef schenen in Lanaken en dat deden de jonge paarden des te meer. Na de vijfjarigen was het de beurt aan de zesjarige paarden om het beste van zichzelf te geven. Het uitdagende 1.40m hoge parcours stuurde menig combinatie in de fout, het werd een barrage met tien. 

Hoewel er opnieuw heel wat Ierse combinaties aan de start kwamen, waren er dit keer maar twee te zien in de barrage. Winnares van het zilver bij de vijfjarigen, Niamh McEvoy was ook opnieuw van de partij, hier met BP Tiny Dancer. Deze merrie is een dochter van Plot Blue en in eigendom van Sarah Tredennick. Geen Belgische driekleur wat ruiters betreft in de barrage, wel drie Belgische paarden.

Eerste aan de beurt was Alexander Uekermann (GER) en IB Easy (Emerald). Het duo zette meteen een uitstekend voorbeeld met een foutloze ronde in een tijd van 36,88s. Jarno van Erp volgde als tweede op de scène met Don Juan Z. De Zangersheide ruin van Dominator 2000 Z is een fokproduct van Wim Luyten, die hem in eigendom heeft samen met Wick Luyten en Rene Van Erp. Voor hen ging een balk tegen de grond. Landgenoot Jelmer Hoekstra kwalificeerde zich voor de barrage met Maddox vh Haringvliet Z (Monte Bellini), een eigen fokproduct van de familie. Het duo nam het nodige risico maar dat beloonde zich met een voorlopig eerste plaats met een tijd van 35,79s. 

De koppositie werd overgenomen door Leah Stack (IRL) en Laurina (Stakkato Gold). De merrie is een fokproduct van Noel Cawley die helaas eerder dit jaar overleed. Cawley fokte in zijn leven meerdere toppaarden en heeft duidelijk ook voor de volgende generatie gezorgd. Het duo won eerder ook de rubriek voor zesjarigen in Dublin. 

De overwinning werd nog afgesnoept door Katrin Eckermann (GER) en Cascajall (Casallco). Het duo was bijna twee seconden sneller en finishte in 34,06s. Als laatste waren de ogen gericht op Niamh McEvoy (IRL) in het zadel van BP Tiny Dancer (Plot Blue). Een balk uit de lepels hield de negentienjarige amazone helaas van een tweede medaille.

Resultaten