Gregory Wathelet: "Toen ik Laura haar tijd hoorde wist ik dat ik snel moest zijn"

Gregory Wathelet: "Toen ik Laura haar tijd hoorde wist ik dat ik snel moest zijn"
Nederland won vandaag goud bij de 5- en 6-jarigen op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Zangersheide. De derde gouden medaille bleef in ons land! Die werd gewonnen door Gregory Wathelet in het kampioenschap bij de 7-jarigen.
Het zilver was voor de Britse amazone Laura Renwick. De jonge Ier Eoin Mcmahon won brons.

IMG_4474Gregory Wathelet: "Ik heb Mjt Nevados S begin dit seizoen gestart op de Sunshine Tour en nadien heb ik hem ook meegenomen naar het Belgisch kampioenschap in Lummen. Daar kreeg hij een ongelukkige fout in de barrage. Als 6-jarige liep hij hier ook nog het WK. Hij sprong vandaag zoals hij al heel de week sprong, het leek allemaal simpel te zijn voor hem. Ik zag in de barrage de eerste starter aan het werk, zij was snel. Maar dan hoorde ik Laura haar tijd en ik weet dat zij heel snel kan zijn. Toen wist ik dat ik enorm veel risico's zou moeten nemen. Ik weet dat mijn paard snel kan gaan. Op zich springt hij eigenlijk al heel het jaar goed. Hij is erg voorzichtig! In het begin twijfelde ik nog wat aan zijn vermogen maar van week tot week wordt hij beter en ik denk dat het er eentje wordt voor het grote werk. Hij is trouwens niet te koop zodat ik rustig kan opbouwen met hem.

Laura Renwick:"Denis Lynch kocht Washington als 4-jarige en sindsdien heb ik haar onder het zadel. Ze is een beetje speciaal en vrij nerveus. Maar eens we in de ring komen is ze gemakkelijk te rijden. Ze is altijd heel voorzichtig, dat maakt het makkelijk voor mij. Dit jaar sprong ze verschillende Young Horses proeven. We wonnen de finale in Knokke en twee weken geleden waren we de beste op het kampioenschap in Engeland voor 7-jarigen. Vandaag was ze gewoon super! Ik heb haar naar de laatste sprong misschien iets teveel tegen gehouden en daar heb ik het goud verloren vandaag. Ik geloof enorm in dit paard! Het plan is dat ze bij mij blijft om door te groeien."

IMG_4494Eoin Mcmahon: "We hebben het paard vorig jaar net voor het WK aangekocht. Normaal zouden we toen al starten hier, maar we konden vooraf geen wedstrijd meer doen om elkaar te leren kennen. Uiteindelijk zijn we dan gestart in Vilamoura dit jaar. Nadien kreeg ze een rustpauze. Vandaag voelde ik dat ik een kans had. Zij is heel snel en voorzichtig. Tijdens de verkenning vond ik dat het stevig gebouwd stond, maar uiteindelijk bleek dit nog goed mee te vallen. Ik ben heel blij met deze medaille. De fokker was ook heel gelukkig, hij is mijn buurman in Ierland."