Gerard O'Neill rijdt Bp Goodfellas naar de winst op het WK voor vijfjarige paarden

Gerard O'Neill rijdt Bp Goodfellas naar de winst op het WK voor vijfjarige paarden

In een nagelbijtende barrage werd er hard gestreden voor de felbegeerde titel van wereldkampioen bij de vijfjarige paarden. Even leek het of die titel naar onze Noorderburen ging met een schitterende ronde van Olivier van der Vaart maar hij werd nog ingehaald. De Ierse Gerard O'Neill kon er maar liefst nog 40 honderdsten afrijden en bleef onverslagen. Hij mag zich samen met Bp Goodfellas (v. Stakkato Gold) wereldkampioen noemen.

Olivier van der Vaart leidde Ristretto vd Heffinck (v. Aldo du Plessis) magnifiek rond in de barrage maar bleek net niet snel genoeg te zijn. Hij neemt samen met de BWP-ruin het zilver voor zijn rekening. Het podium deelt hij met landgenoot Jarno van Erp. Hij mag de bronzen medaille in handen nemen in het zadel van Mindset Es (v. Aganix du Seigneur). 

Met Thibaut Huyvaert hebben we een Belg in de top vijf. Op de rug van Davis 17 (v. Diarado) sprong hij naar een vijfde plaats op dit WK. Hij moest enkel Christian Ahlmann voor zich dulden. De thuisruiter behaalde een plek net naast het podium en reed met Ansingh de Lis Z (v. Aganix du Seigneur) een vierde plaats.

Bekijk de volledige uitslag hier