WK ZILVER voor Jérome Guery en Quel Homme de Hus

WK ZILVER voor Jérome Guery en Quel Homme de Hus

Na de eerste ronde (Klik hier) komen de beste twaalf combinaties terug aan de start in de tweede ronde van deze finale. De tweede omloop leek pittiger gebouwd dan de eerste en dat vertaalde zich in redelijk wat springfouten. De onbetwiste kampioen was Henrik von Eckermann met zijn Belgische King Edward! Het paar reed geheel foutloos naar het Goud en werd op het podium opgevolgd door Jérome Guery met Quel Homme de Hus en Maikel van der Vleuten met Beauville Z.

Net buiten het podium sprong Ben Maher met Faltic HB naar de vierde plaats voor Marcus Ehning met zijn knap springende Stargold. Nicola Philippaerts en Katanga vh Dingeshof strandden uiteindelijk op de achtste plek.

De finale 3

Net voor de laatste drie aan de start kwamen stond Maikel van der Vleuten op kop van de voorlopige ranking. Derde laatste aan de start was Jérome Guery met de 16-jarige Quel Homme de Hus. Guery en de zoon van Quidam de Revel konden zich geen springfout permitteren wilden ze van der Vleuten van de troon stoten. Twee tijdsfouten waren de maximale foutenmarge.

Guery finishte uiteindelijk na een knappe ronde met een nulscore op het scorebord en verzekert zich zo van een medaille!

De Belg voer zo de druk op voor Jens Fredricson die aan de start volgde. Fredricson en Markan Cosmopolit (Cohiba) volgden en tikten onderweg één balk uit de lepels. Met 6,71 punten moest de Zweed zo Guery en Van der Vleuten voor zich dulden.  Fredricson finishte uiteindelijk met 12 punten en opende zo de weg voor de laatste ruiter aan de start.

Laatste starter , Henrik von Eckermann met King Edward (Edward) startte met 0,58 punten. Twee tijdsfouten zouden de Zweed nog steeds goud bezorgen. Een foutloze rit leverde uiteindelijk het goud!

Het Verloop

Derde ruiter aan de start was België's Nicola Philippaerts en Katanga vh Dingeshof (Cardento) kregen pechfout op de hindernis met waterbak en strandden zo op een totaal van 12,97 punten. Vermoedelijk is dit het verdict dat er net geen medaille zal zijn voor de Belg.

Tiffany Foster en de 12-jarige KWPN-ruin, Figor sprongen 2 balken uit de lepels en één tijdsfout. Meteen een totaal van 17,95 punten en zo springt Marcus Ehning naar de top van het klassement.

Zwitser, Martin Fuchs volgde met Leone Jei (Baltic VDL) aan de start. Ook deze ervaren combinatie kon het hout niet in de lepels houden. In de dubbel combinatie kwam het paar iets te vlak op de insprong en noteert zo twee springfouten.

Simon Delestre en Cayman Jolly Jumper (Hickstead) namen een onstuimige start. Halfweg het parcours vertaalde dit zich in een springfout voor het Franse duo. Delestre hield deze prestatie aan tot het einde en eindigt zo met een totaal van 10,93 net achter Ehning in de tussenstand.

Voor Nederland volgde Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P. (Bustique) aan de start. Voor van der Vleuten was er maar één optie, foutloos blijven. Een springfout zou de Nederlander net voor Ehning brengen. Het paar startte vol hoop deze tweede ronde. En de springruiter wist de vechtlust van Beauville Z volledig te benutten. Dit vertaalde zich in een foutloze finish en zo springt van der Vleuten naar de voorlopige leiding.

Olympisch kampioen, Ben Maher volgde met Faltic HB (Baltic VDL) aan de start. Maher kon zich geen tijdsfout permitteren. Uiteindelijk sprong het paar één balk tegen de vlakte en strandt zo op 9,72, en moet Van der Vleuten voor zich dulden.

Oostenrijker Max Kühner volgde met zijn 11-jarige Elektric Blue P (Eldorado vd Zeshoek). Het paar nam de start met 4,49 punten. Het paar kreeg onderweg één springfout en hield zo de medaillekansen voor Van der Vleuten open.


LIVE RESULTS