Harrie Smolders eert de Olympische Gedachte. "Ik zal de nummer één supporter zijn voor ons team..."

Harrie Smolders eert de Olympische Gedachte. "Ik zal de nummer één supporter zijn voor ons team..."

Er is geen enkele reden waarom Harrie Smolders al geen medaille verdient! De springruiter brak eind vorige maand zijn ribben na een valpartij in Knokke. Vijf dagen later werd het Olympisch team voor Nederland bekend gemaakt. De vraag was of de ruiter op tijd fit to compete zou zijn. Enkele weken nadien valt zijn nummer één paard, Dolinn N.O.P. ook buiten strijd. Toch geeft Smolders niet op en reist nu als reserve naar de Spelen. "Geen gebrek aan motivatie," klinkt het. De Olympische gedachte in realiteit gezet!! "Het was een moeilijk parcours om er te geraken, we hebben hard moeten werken, maar..."

"...Tegenslagen en doorzetting maken ons sterker. Ik was graag van de partij geweest met Dolinn N.O.P., maar ze zal niet fit genoeg zijn om te starten in Tokyo. Ik zal nu in Tokio aanwezig zijn met mijn opkomend paard, Bingo du Parc." vertelt Smolders.

"Bingo is een echte teamplayer. Maar op dit niveau nog te groen. We zullen alvast sterk supporteren voor onze teamgenoten in het oranje!" lacht de Nederlander.