EK Pony's jumping afgelopen, Merel Braspenning op 14

EK Pony's jumping afgelopen, Merel Braspenning op 14

Het EK pony's voor dit jaar zit erop. Het is vooral Ierland dat met de prijzen gaat gaan lopen, met een volledig Iers podium. Merel Braspenning eindigt op gedeeld 11e plaats. 

Met een 14e plaats, of gedeeld 11e, doet Merel Braspenning de beste zaak van het Belgisch team. Zij en Parco van't Hollandhof kwam na 3 dagen op een totaal van 16 strafpunten. Laure Tijskens en Navayo eindigen op een 21e plaats, Isee Doem en Flore du Fleury werden dan weer 32ste. Xander Lamberts besluit samen met Olily-V het Belgisch team en doet dat op plaats 44. 

Het volledige podium was Iers gekleurd. Met 2 ruiters die foutloos konden blijven over de 3 dagen kwam er nog een jump-off. Het was uiteindelijk James Derwin die samen met Rincoola Babog het Ierse volkslied liet klinken en het goud mee naar huis neemt. James Brennan werd knap tweede met MHS Glow. Met 3 strafpunten over de hele lijn werd Coen Williams derde op dit EK. 

Op plaats 4 en met 4 strafpunten komt de Franse Lou Ann Beraud en haar pony Ungaro of Qofanny. Zij werden opgevolgd door nogmaals een Ierse combinatie. Eoin Brennan werd met 5 strafpunten vijfde samen met Glor Tire Cruise. 

Volledige ranglijst