Belgen op medaillekoers in Herning

Belgen op medaillekoers in Herning

Vandaag werd in Herning de eerste ronde van het WK voor springruiters verreden. Deze ronde telt voor zowel het individueel als landenklassement. Nicola Philippaerts komt sterk uit de startblokken met Katanga vh Dingeshof. Het paar start op de zevende positie.

De Belgische equipe maakte een sterke indruk in Herning. Jos Verlooy en zijn 14-jarige BWP-ruin, Igor (Emerald) stopten de klok in 83,41 seconden en staan zo momenteel 15e. Jérome Guery volgt op plek 17 met zijn 16-jarige Quel Homme de Hus (Quidam de Revel). Gregory Wathelet was iets trager en tikte één balk uit de lepels.

Op de rug van Nevados S (Calvados Z) voorlopig goed voor de 21e plek, wat team België een sterke uitgangspositie geeft voor het kampioenschap. Leider van het individueel klassement is momenteel Julien Epaillard met zijn Caracole de la Roque (Zandor Z). Het paar wordt opgevolgd door Scott Brash met de 13-jarige BWP-ruin, Hello Jefferson (Cooper vd Heffinck) en Martin Fuchs met Leone Jei (Baltic VDL).

Focus op landenprijs!

Voorafgaand liet Jerome Guery weten dat het doel de teamfinale is. "Ik wil met België medailles halen. Een gouden team medaille is het doel, dit zou meteen ook een Olympische kwalificatie betekenen... We zijn er alvast klaar voor en zullen alles op alles zetten, maar moeten zorgen dat we niet opgebrand zijn voor de echte finales."

Tussenstand Landenwedstrijd:
1. Zweden - 3.69
2. Frankrijk - 5.44
3. België - 5.49

Uitslag