Zusjes Steenssens scoren op Jumping Mechelen: "We hebben meer stress voor elkaars parcours dan voor onszelf"

Zusjes Steenssens scoren op Jumping Mechelen: "We hebben meer stress voor elkaars parcours dan voor onszelf"

Gisteren was niet enkel de overwinning in de JM Indoor Masters 1.10m voor de familie Steenssens, want er stonden maar liefst twee amazones in de top vijf te blinken uit hetzelfde gezin. Daphne schreef de rubriek op naam terwijl zus Stephanie achtervolgde op de vijfde plaats. Een uitzonderlijk gevoel voor zowel de beide zussen als hun ouders, die hen door dik en dun steunen in alle facetten van hun hobby en geliefde sport.

Daphne was als eerste aan de beurt op Etna E, die uiteindelijk ook de proef op naam schreven: "Deelnemen op Jumping Mechelen is al iets ongelooflijks op zich, laat staan winnen! Het hele gezin leeft altijd toe naar dit evenement, het is een heel speciaal gevoel. Als familie werken we samen als één team en het is fijn als hard werk beloond wordt."

"Op zich is vooraan in de proef aan de start komen een nadeel, maar omdat ik mijn paard zo goed ken weet ik exact hoe ik moet rijden om het onderste uit de kan te halen. In de verkenning had ik al het gevoel dat deze barrage ons goed zou liggen. Korte wendingen en vooral het bochtenwerk op rechts zijn onze sterke punten. In zo'n situaties is het alles of niks. Ik kreeg meer zenuwen van het wachten achteraf, om te weten of ik gewonnen had of niet, dan dat ik zenuwen had om mijn parcours te rijden."

"Zaterdag zijn we ook nog eens te zien in de Cavalor Cup. Etna heeft een groot vermogen maar gezien haar leeftijd probeer ik haar wat te sparen. Voor mij is zij echt mijn 'once in a lifetime horse'. Het is geen makkelijk paard maar eens ze je vertrouwt, gaat ze door vuur. In combinatie met haar grote winnaarsmentaliteit vormen we een goed team."

Zus Stephanie mocht wat later proberen om haar zus te evenaren met Casper. "Mijn zus legde de lat meteen hoog. In de barrage had ze enkele korte wendingen genomen, waarop ze tegen mij zei dat ik die ook zo moest rijden. Dat beschrijft de hechte band die wij delen. We zijn echt beste vriendinnen van elkaar en hebben meer stress als de ander rijdt dan voor ons eigen parcours. Ik had wat zenuwen maar ben achteraf gezien heel blij met hoe mijn rit is verlopen."

"Casper, beter gekend als 'Bol', heeft de rijpe leeftijd van 22 jaar bereikt en is al tien jaar bij ons. Ik kan echt op hem rekenen en hoop dat nog lang te mogen doen! Etna en Casper zijn beide al van leeftijd waardoor we stilaan ook aan de toekomst aan het bouwen zijn. Uit Etna hebben we een zoon van Kasanova de Laa Pomme. Als hij wat van zijn moeder meeheeft, zal dat wat geven. We zijn dan ook benieuwd wat het avontuur binnen de fokkerij ons zou kunnen brengen."




Bron: Equnews