Vincent Lambrecht voert Belgisch podium aan op CSI2* Jumping Mechelen

Vincent Lambrecht voert Belgisch podium aan op CSI2* Jumping Mechelen

Na de middag maakte de dressuurring in de Christmas arena opnieuw plaats voor de hindernissen. In de CSI2* 1.45m kwamen vijftig internationale ruiter-paard combinaties aan de start maar dat weerhield de Belgen niet om te presteren. De volledige top drie kleurde Belgisch met Vincent Lambrecht op kop. 

Met nog drie ruiters op de startlijst stond een Belgisch trio voorop in het klassement. Op één Vincent Lambrecht, twee Mike van Olst, drie Pieter Kenis. Maar Lieven Devos wou ook een podiumplaats en sprong gretig naar een voorlopig tweede plaats in het zadel van Inca's Big Think (v. Think Big van T&L). Anouk de Proft kwam als laatste de piste ingereden met een duidelijk doel voor ogen. Monaco du Chabli (v. Norton d'Eole) deed wat van hem verwacht werd en sprong uiterst voorzichtig maar het duo was net niet snel genoeg om de top drie binnen te dringen. 

Zo kenden we onze top drie. Vincent Lambrecht nam de overwinning op zich met Catwalk Harry (v. Verdi TN) en werd gevolgd door Lieven Devos en Inca's Big Think. Mike van Olst mocht het podium besluiten in het zadel van Comme Elle Faut Odth Z (v. Comme Il Faut). Alle drie deze combinaties sprongen in 29 seconden rond dus kwam het op de honderdsten aan wie waar eindigde. 

Pieter Kenis moest genoegen nemen met de vierde plaats op Ohaj de Regor (v. Kannan). De top vijf bestond bijna uit exclusief Belgische combinaties maar daar kwam Charlotte Bettendorf een stokje voor steken. In het zadel van Charon van Moeshof (v. Diamant de Semilly) verwees ze Leonie Peeters naar zes met Godlike van de Kapel (v. Balthazar V. Wisbecq). 

Volledige uitslag