Mario Caluwe en Valentina DH Z kronen zich tot Belgisch Kampioen bij Studenten

Mario Caluwe en Valentina DH Z kronen zich tot Belgisch Kampioen bij Studenten

Jumping Mechelen had de eer om de finalisten van het Belgisch Kampioenschap voor studentenruiters te mogen ontvangen. Met z'n tienen kwamen ze aan de start van de barrage waar Mario Caluwe de concurrentie lik op stuk gaf in het zadel van Valentina DH Z (v. Va-Vite). 

Dertig combinaties verschenen aan de start van deze spannende finale. Slechts een derde kon de eerste ronde foutloos doorstaan en kwam dichter bij de titel van Belgisch Kampioen. De strijd om het goud werd met enkele honderdsten beslecht maar kwam uiteindelijk op naam van Mario Caluwe. In het zadel van Valentina DH Z (v. Va-Vite) klokte hij af op 27,35. Het nieuwe kampioenenduo kreeg een prachtig prijzenpakket geschonken door Greenfield Selection. Daarmee werd Emily Sneyers naar het zilver verwezen. De amazone had met Irresistible Van de Bleukhoeve Z (v. I Am Moerhoeve's Star) een tijd van 27,98. Jolien van den Broeck ging met brons naar huis nadat ze Quina de Wiqui (v. Elvis ter Putte) foutloos hield in 29,18. 

Enkel de top vijf liet het hout onaangeroerd, zo dus ook Febe Breugelmans die vierde werd met Nona van de Zandhoeve (v. Elvis ter Putte). Dries Vlayen besloot de lijst der foutlozen in het zadel van Cornee (v. Cormint). 

Volledige uitslag