Maline van Tulder en Louise de Clerck imponeren jury in de Nekkerhal!

Maline van Tulder en Louise de Clerck imponeren jury in de Nekkerhal!

Op het B-terrein, dat dit jaar de New Year Arena wordt genoemd, reden de jonge Belgische springruiters deze ochtend het stijlrijden. Maline van Tulder en Louise de Clerck wisten in de 80cm en 60cm de jury te overtuigen en reden zo naar de winst in de pony finales.

Over een hoogte van 80cm reed Maline van Tulder met Kasper Van Equi Center (Kassanova Van Klaverborch) naar de eindzege met slechts 0,5 punten verschil. Het duo reed nar een totaal score van 94,5 punten dankzij een mooi gelijkmatig parcours met de juiste afstanden. 'Nabij de perfectie', klonk het bij de jury. Op slechts 0,5 punten verschil volgde Lotte van den Putte met onder het zadel de 13-jarige BWP-ruin, Joly's Gentleman. Sterre Heyvaert werkte de top drie af in het zadel van Kasanova van 't Heike (Borghof's Gentle Gerwin).

Het duo werd op de hielen gezeten door Jade Loos die met Bon Jovi (Mambo Moscan) dezelfde score noteerde als Marie Wuyts en Cartouche Leco (First Stayerhof's Ramzi H).

Louise de Clerck rijdt naar top score 

Over een hoogte van 60cm reeds Louise de Clerck met de dochter van Goliath Van de Groenweg, Sissi Optima naar een 100.0 score. De amazone volgde zichzelf op met slechts één puntje verschil. Samen met Fioco (Ten Ankers Bileander) volgde De Clerck op de tweede plaats. De derde trede in deze proef kwam op naam van Diaz Lanslots met de 18-jarige Bounty.

Foto: © Lisa Pamperl - Louise de Clerck, stijlrijden 60cm