Lauranne Spits maat te sterk in CSIJ-YR 1.35m

Lauranne Spits maat te sterk in CSIJ-YR 1.35m

31 ruiters verzamelden in de New Years arena om de hindernissen van 1.35m hoog te lijf te gaan. In deze gemengde rubriek waar Junioren en Young Riders het tegen elkaar opnemen, werd Lauranne Spits tot winnares gekroond in het zadel van Javanna van de Torredreef (v. Wandor van de Mispelaere).  

Een grote groep kon de eerste fase zonder fouten doorlopen. De snelste tweede fase kwam op naam van Lauranne Spits. De amazone reed de dertienjarige BWP-merrie naar de overwinning in 26,40. Dat bleek een moeilijk te verbeteren tijd want de dichtste concurrentie had 27,03 op de klok staan. Deze tijd werd gereden door Tibo Hendrickx in het zadel van Armani des Maraichers (v. Kashmir van Schuttershof). Seppe Wouters mocht als een van de laatsten de barrage betreden en deed een gooi naar die tijd van Hendrickx maar strandde uiteindelijk toch op drie met Kalvado Keros (v. Arezzo VDL). 

Het volledig Belgisch gevulde podium liet twee Nederlandse combinaties achter zich. Britt Schaper, die aan een uitstekende passage bezig is in Mechelen, eist opnieuw een plek in de top vijf af met Guidam Sohn The Second Z (v. Guidam Sohn). Ze verwees haar landgenoot Siebe Leemans naar de vijfde plaats op Kobalt (v. Harley). 

In de top tien vinden we nog foutloze rondes van Sarah Ver Linde op Iniesta D (v. Diarado), Mathieu Guery op Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve), Cis van Hoydonck op Prieeltje van St Anneke (v. Apple Juice) en Yana Jansegers op Ons Mathilde van de Wilgendreef (v. Bisquet Balou C). Deze combinaties vulden de plaatsen van zes tot en met negen. 

Volledige uitslag