Larissa Pauluis straalt in FEI Wereldbeker Dressuur Freestyle, van Liere wint

Larissa Pauluis straalt in FEI Wereldbeker Dressuur Freestyle, van Liere wint
Opnieuw heel wat dressuuractie in de Nekkerhal met de Wereldbeker Dressuur Freestyle. Vijftien grote namen uit de dressuurwereld dansten op zelf gekozen muziek hun vrije kür. Voor België was het opnieuw Larissa Pauluis die voor het beste resultaat zorgde in het zadel van Flambeau (v. Ampere). 

Jorinde Verwimp beet de spits af en begeleidde Charmer (v. Charmeur) richting de juiste bewegingen op de muziek. Hun kür kreeg 73,170% toegewezen. Charlotte Defalque was de tweede onder Belgische vlag en trad als derde aan. Botticelli toonde heel wat souplesse en werd beloond met 74,205%. De stijgende lijn voor resultaten bleef behouden met Domien Michiels die een knallende prestatie leverde met Intermezzo van het Meerdaalhof (v. IPS Gribaldi). Zij verlieten de ring met 74,370%. Het drietal kwam respectievelijk op veertien, twaalf en elf. 

Maar de hoogste score werd wederom bij elkaar gereden door Larissa Pauluis. De amazone was volledig in harmonie met Flambeau en maakte indruk om tot een totaal van 75,500% te rijden. Uiteindelijk leverde die score hen een knappe negende plaats op. 

Winst was voor de Nederlandse Dinja van Liere. Met haar trouwe compaan Hermès (v. Easy Game) knalde ze naar een 85,815%. Het duo werd door maar liefst vier van de vijf juryleden op één geplaatst. Met nog drie combinaties te gaan was het even spannend afwachten maar de Nederlandse moest haar plaats niet meer afstaan. Ook het zilver ging naar Nederland en was voor Emmelie Scholtens en Desperado (v. Vivaldi) die 83,865% kregen. Charlotte Fry vulde de bronzen plek in het zadel van Everdale (v. Lord Leatherdale) met 83,725%.