Larissa Pauluis schittert in FEI Wereldbeker Grand Prix van Mechelen

Larissa Pauluis schittert in FEI Wereldbeker Grand Prix van Mechelen

Woensdag is dressuurdag in Jumping Mechelen. Enkele kleppers van formaat huizen er deze week met hun paarden om deel te nemen aan een uitgebreid programma. In de FEI Wereldbeker Grand Prix hield Larissa Pauluis de Belgische eer hoog en wist haar te plaatsen met Flambeau (v. Ampere).

Met grote namen als Dinja van Liere, Charlotte 'Lottie' Fry, Thamar Zweistra,... aan de start was het deelnemersveld niet min. Larissa Pauluis hield het hoofd koel en danste naar een score van 70,695% met Flambeau (v. Ampere). Domien Michiels kreeg voor zijn kür op Intermezzo van het Meerdaalhof (v. IPS Gribaldi) 70,022% op het scorebord en werd zo elfde. Twee plaatsen verder vinden we Charlotte Defalque en Botticelli (v. Vivaldi) op dertien met 69,456% gevolgd door Jorinde Verwimp en Charmer (v. Charmeur) die de veertiende plaats mochten invullen en daarbij 67,043% kregen.

Marieke van der Putten liet haar niet van de wijs brengen en reed een score van 75,978% bijeen in het zadel van Torveslettens Titanium RS2 (v. Totilas). Dat lijkt een persoonlijk record te zijn in de Grand Prix voor de Nederlandse amazone. De andere combinaties in de top drie kregen eveneens 75% toegewezen, waar het verschil dus gemaakt werd achter de komma. Voor Dinja van Liere gaf de jury een score van 75,152% wat haar uiteindelijk het brons opleverde. Charlotte Fry kreeg 75,783% voor haar kür op Everdale (v. Lord Leatherdale) en kwam tussen de twee Nederlandse combinaties in piepen op twee. 

Volledige uitslag