Met z'n negenen gingen de barragefinalisten de strijd met elkaar aan voor de finale Belgische titel. Als eerste aan de start zette de enige amazone, Leonie Peeters, in het zadel van de vosmerrie La Lou (Sandro Boy) meteen een sterke foutloze ronde neer in een snelle tijd van 37.62 seconden. 

Als tweede aan de start verbeterde Vincent Lambrecht meteen al de tijd van Peeters in het zadel van Andiamix II Hero Z (v. Aganix du Seigneur Z) en kwam zo voorlopig op één. Maar de nog te starten combinaties legden verder het vuur aan de schenen en haalden het voorlopige klassement volledig over kop. Koen Vereecke kwam als vijfde de ring in op Arioso du Bois (v. Rock'N Roll Semilly) en zette er de scherpe tijd van 33,32 neer. Het duo ging aan kop, werd niet meer verbeterd en mag zich zo voor een gans jaar Belgisch Kampioen Indoor noemen. Toen deze rubriek nog onder de naam 'Vlaams Kampioenschap' ging, won Vereecke die drie jaar op een rij in 2011, 2012 en 2013. 

Nicola Philippaerts deed als allerlaatste aan zet nog een verdienstelijke gooi naar het goud. Maar kwam uiteindelijk toch een ruime tachtig honderdsten te kort voor de winst en kreeg zilver met Luna van 't Ruytershof Z (v. Levisto Z). Jordy Van Massenhove eindigde op drie in het zadel van Stocantes (v. Stolzenberg). 

Vind de volledige uitslag HIER.

Foto: © Houou Tomita for Equnews