Jorinde Verwimp danst naar brons in Freestyle Intermediare I

Jorinde Verwimp danst naar brons in Freestyle Intermediare I

De dressuur in Mechelen werd vandaag gedomineerd door sensationele Freestyle küren. In een voornamelijk Belgisch-Nederlands deelnemersveld vertegenwoordigde Jorinde Verwimp onze driekleur samen met Golddream vd Kempenhoeve (v. Jazz) het best, en danste naar brons.

Verwimp's Freestyle zorgde voor behoorlijk wat onenigheid tussen de jury's. Deze bij B bedeelde het duo een tweede plaats toe, waar de jury bij M de prestatie slechts een zevende plaats waard vond. Een totale gemiddelde score van 73.055% leverde Verwimp en de tienjarige SBS hengst Golddream vd Kempenhoeve een finale schitterende derde plaats op.

Als voorlaatste in de piste wist de Nederlandse Joyce Heuitink in het zadel van de elfjarige KWPN ruin Gaudi Vita (v. Apache) nog de winst af te snoepen van landgenote Dinja van Liere. Heuitink reed een sterke kür en imponeerde daarmee de jury bij C het meest, dewelke haar maar liefst 80.250% scoorde. Met een totaal van 76.515% reed ze zo naar ruim een procent voorsprong op van Liere en de zevenjarige Vita di Lusso (v. Vitalis). Van Liere werd door drie jury's als eerste geplaatst, maar kon deze bij C en B minder overtuigen.

Als vierde eindigde Cyriel de Coker met de achtjarige zwarte merrie Jillz Urona (v. Charmeur) op een totaal van 72.410%. Voor Nederland sloot Emmelie Scholtens de top vijf af door op de rug van de negenjarige KWPN voshengst Asgard's Ibiza (Desperado) naar 71.990% te rijden.

Vind de volledige uitslag HIER.

Foto: © Houou Tomita for Equnews