Jeroen de Winter en Petrossian BC oppermachtig in zevenjarige hengsten Mechelen

Jeroen de Winter en Petrossian BC oppermachtig in zevenjarige hengsten Mechelen

Met de hengsten centraal vandaag in Mechelen werden ook de zevenjarigen niet in de kou gelaten. In een barrage met z'n vieren hield Jeroen de Winter de anderen achter zich en walste door het verkorte parcours in het zadel van Petrossian Bc (v. For Pleasure).

Het parcours was technisch uitdagend en liet menig combinatie met een fout de piste verlaten. Enkel Thibeau Spits, die met één van de twee paarden die hij uitbracht doorging, Jeroen de Winter, Nick Vrins en Christian Ahlmann himself waren op geen fout te betrappen in de eerste fase. Spits mocht de aftrap geven van de barrage. Impress-K van 't Kattenheye Z (v. Indoktro K van 't Kattenheye) ging zonder enige moeite door het zevendelige parcours en was op geen fout te betrappen. Jeroen de Winter wist meteen wat hem te doen stond en had een duidelijk doel voor ogen. Op Petrossian Bc (v. For Pleasure) ging hij achter de tijd van Spits aan en verbeterde die zomaar even met 2,66 seconden minder op de klok. Zo werd de lat weer wat omhoog gelegd voor de twee laatste combinaties. Als derde zagen we Nick Vrins de Christmas Arena betreden op de rug van Alaska Z (v. Asca Z). Vrins ging voor een foutloze ronde en nam niet veel risico. Deze insteek wierp zijn vruchten af want met enkele honderdsten verschil reed hij ook sneller dan Spits maar niet de Winter voorbij. 

Als laatste waren alle ogen gericht op Christian Ahlmann. De ervaren Duitser reed Dourkhan Hero Z (v. Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z) geconcentreerd rond maar een balk uit de lepels hield hen uit de top drie. Winst ging dus naar de Winter, gevolgd door Vrins op twee en Spits uiteindelijk op drie. 

Volledige uitslag