Jeroen Appelen kroont zich tot Belgisch Indoor Kampioen op Jumping Mechelen: "Ik heb hier echt naar uitgekeken"

Jeroen Appelen kroont zich tot Belgisch Indoor Kampioen op Jumping Mechelen: "Ik heb hier echt naar uitgekeken"

Op dag één van Jumping Mechelen werd de nieuwe Belgisch Indoor Kampioen gekroond! 45 combinaties dongen mee om de titel. Jeroen Appelen ging met de eer gaan lopen na een razend spannende barrage waar Belgisch Kampioen Gilles Thomas hen de hete adem in de nek bezorgde. "Mijn paard voelde top," zei Appelen na afloop. 

Met z'n twaalven namen ze het tegen elkaar op in de barrage van het Belgisch Indoor Kampioenschap! De eerste aan de start van het 1.45m hoge parcours was Niels Bruynseels. Met de elfjarige Matador, een BWP ruin van Emerald van 't Ruytershof legde Bruynseels meteen de lat hoog door foutloos te finishen in een tijd van 36,93s. Frédéric Vernaet en Okina van de Bien (Toulon) namen het nodige risico om de tijd te verbeteren maar grepen met zes honderdsten nipt naast de leiderspositie. Onder een luid aanmoedigend publiek was het Jeroen Appelen die op Vivoulette HD (Vivant van de Heffinck) de tijd wist te verbeteren met maar liefst een grote seconde! De nieuwe te kloppen tijd: 35,86s. 

Belgisch Kampioen Gilles Thomas was als achtste aan de beurt op Elfra Van Beek Z (El Salvador), na vijf van de zeven foutloze ritten. Met de negenjarige hengst was hij één honderdste trager dan Appelen. Als voorlaatste aan de start leverde ook Benjamin Pieters met Okinawa van de Meerhoeve (Dieu Merci Van T&L) een foutloze rit af, goed voor de voorlopig derde plaats. Enkel Simon Prouvé en Napoli Ter Wijnen (Diamant de Semilly) konden de uitslag nog door elkaar schudden. Een vlekkeloze rit maar een iets tragere tijd leverde hen de zesde plaats op. 

Winnaar Jeroen Appelen: "Ik heb hier echt naar uitgekeken. Mechelen is een wedstrijd dichtbij huis en dat maakt het des te fijner. Het verschil met Gilles was heel klein, het was een leuke barrage." Over Vivoulette vertelde hij: "Ze voelde heel goed aan. Het is een heel voorzichtig paard met veel kwaliteit en vermogen. Je moet haar ook wel wat kennen, want ze heeft karakter." En wat de toekomst betreft: "Ik hoop toch een startplaats te mogen bemachtigen voor een 5* wedstrijd. Naar mijn gevoel heb ik daar nu echt de paarden voor."

Resultaten