Isabel Cool is beste Belgische in Prix St. Georges van Mechelen

Isabel Cool is beste Belgische in Prix St. Georges van Mechelen

Deze ochtend werd in Mechelen de start van de internationale dressuur gegeven. In de Prix St. Georges domineerden de Nederlandse combinaties. Voor eigen publiek hield Isabel Cool de eer hoog met de negenjarige Her Charmeur Coolhorses. Proefwinst kwam op naam van Dinja van Liere met de zevenjarige Vita di Lusso.

Drie van de vijf juryleden plaatsten Dinja van Liere met de zevenjarige Vitalis-zoon, Vita di Lusso op één. In totaal reed het duo naar 71,657% en bleef zo ruim voor op Joyce Heuitink met de 11-jarige KWPN-ruin, Gaudi Vita (Apachte). Heuitink wist twee juryleden te overtuigen om haar op één te plaatsen. Het paar haalde een totaal van 70,176%.

De derde plaats kwam op naam van Renate van Uytert en In Style (Eye Catcher). Het Nederlandse duo werd voor hen optreden beloond met 69,529%. Net buiten het podium zette Emmelie Scholtens het Nederlandse feest verder. Scholtens loodste haar Asgard's Ibiza (Desperado) naar een score van 69,147%, goed voor de vierde plaats.

Voor eigen publiek volgde Isabel Cool op de vijfde plek. Cool noteerde de beste Belgische prestatie met de negenjarige sBs-ruin, Herr Charmeur Coolhorses (Charmeur). Met 68,735% ging het duo landgenoot Cyriel de Coker en Jillz Urona (Charmeur) (68,000%) voor.