Het zit in de familie, ook Xander Van Es springt in Mechelen naar goud

Het zit in de familie, ook Xander Van Es springt in Mechelen naar goud

Dat de familie Van Es voor geduchte concurrentie zorgt werd vandaag nog maar eens bewezen tijdens de finale van de Indoor Masters voor scholieren en junioren over 1.10m. Op de rug van Naughty Girl Of Two Notes Z (v. Numero Uno) leverde Xander Van Es het winnende resultaat af en deed zo vader Danny na die eerder ook al goud wist te scoren in Mechelen.

Van de veertien combinaties die er in slaagden om een dubbel nul resultaat neer te zetten, deed Xander Van Es waar hij het sterkst in is. Als laatste aan de start zette in het zadel van Naughty Girl Of Two Notes Z een gouden tijd van 28.92 seconden neer, waarmee hij de tijd van Zita Stevens met bijna een seconde verbeterde. Stevens werd zo samen met de tienjarige BWP merrie Mahina VD Bisschop (v. Stakkato) naar de tweede plaats verwezen. Nog een halve seconde later snelde Maya Hendrickx op Bontgirl Z (Bontfire Burnin Sensation) naar een schitterende bronzen plaats.

Op vier volgden met een verschil van slechts acht honderdsten Julie van Hoye en de vosmerrie Coreen, gevolgd door opnieuw Van Es daar met de BWP merrie Jotti (v. Enrico VD Withoeve).

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Houou Tomita for Equnews