Gedeeld goud tijdens finale Gouden Teugel Stijlrijden op Jumping Mechelen

Gedeeld goud tijdens finale Gouden Teugel Stijlrijden op Jumping Mechelen

De pony's namen ook deze vroege namiddag het hoofdtoneel van Jumping Mechelen voor hun rekening. Tijdens de finale van de Gouden Teugel stijlrijden werden maar liefst twee amazones tot winnaar gekroond. Zowel Floor de Witte in het zadel van Pacienda Drum VH Juxschot als Lieselot Kooremans op Dior scoorden een totaal van 85 punten bij elkaar. 

De dertig beste ponycombinaties van de KBC Gouden Teugel competitie namen het hier tegen elkaar op tijdens een tien sprongen tellend parcours over 90cm tot 1m. Dat het een spannende stijd ging worden werd al snel duidelijk, en niet iedereen bleef gespaard van uitsluiting. Uiteindelijk plaatsten twee amazones, Floor de Witte en Lieselot Kooremans, zich met een puntentotaal van 85.0 aan kop van het klassement. Ook de derde plaats werd een ex-aequo, met Kyara Stuer op de rug van Petacchi Ter Elzen en Xander Lamberts met Vico Des Flagues die een totaal van 81.0 punten bij elkaar sprongen. 

De vijfde plaats werd dan weer door drie ponycombinaties ingenomen. Met in totaal 78.0 punten volgden Giel Kelchtermans in het zadel van Welco Van Farasohof, Luna Peeters met Kyara, en Mirthe Matton op Rani Van Het Elshout achter het podium in de prijsuitreiking.

Vind de volledige uitslag HIER.


Foto's: © Houou Tomita/ Equnews