Francois van Uytsel geeft jong geweld het nakijken bij Indoor Masters 1.00m

Francois van Uytsel geeft jong geweld het nakijken bij Indoor Masters 1.00m

Met zijn 76 jaar voegde Francois van Uytsel ook deze editie van Jumping Mechelen nog een overwinning toe aan zijn palmares. Samen met de BWP merrie Falouche (v. Apollo Van Het Lindebos) gaf van Uytsel het jonge geweld het nakijken tijdens de Indoor Masters over 1.00m. 

Van de zestig combinaties in deze Indoor Masters proef op Jumping Mechelen won ervaring het van jeugdig enthousiasme. De 76 jarige Francois van Uytsel stuurde zijn Falouche in 30.53 seconden foutloos door de tweede fase, en won het daarmee van negentien andere dubbel foutlozen. Voor zilver en brons was het harder knokken. Celien Driessen stuurde Esprit VD Wijnhoeve Z (v. Eros Platiere) in 31.34 seconden net één honderdste van een seconde sneller rond dan Daan Verhoogen en de 10-jarige BWP vosmerrie Maybe de Niel (v. Breemeersen Adorado).

Voor Lobke Fille was er in het zadel van de slechts zesjarige Quadee VH Meerdaalwoud (v. Elvis Ter Putte) een vierde plaats weggelegd. Ook Daisy Bruyninx wist met Frivolle Van Het Eelshof (v. Apollo Van Het Lindebos) nog onder de 32 seconden te blijven en werd daarmee vijfde.

Vind de volledige uitslag hier.