Danny Van Es maakt favorietenrol waar in Cavalor Cup finale

Danny Van Es maakt favorietenrol waar in Cavalor Cup finale

Hadden we het niet gezegd, de Van Esjes zijn hier gekomen om te winnen! Na winst van zoon Xander in de eerdere Indoor Masters proef, reed ook Danny Van Es naar nog een gouden medaille vanavond. De veelvuldige zeges van de HGVBB lopen daarmee alleen maar op.

In een slechts negenkoppige barrage van de 1.15m hoge Cavalor Cup finale gaf Danny Van Es samen met de vijftienjarige BWP ruin Hamilton (v. Contact VD Heffinck) alle concurrentie het nakijken. Als enige van drie dubbel foutlozen klokte hij af in 38.78 seconden en won zo de titel. Hij deed het daarmee een kleine halve seconde sneller dan de nummer twee, Eline Lopes in het zadel van de zwarte BWP merrie Nette Van Kattebeek (v. Darco). Ook Thibo Deketelaere stuurde een Belgisch gefokt paard, Kajou Van De Kleite (v. Edjaz Van't Merelsnest) nog feilloos rond, wat hem in 39.84 seconden het brons opleverde. 

Voor Sven Vander Meerssche zorgde één springfout in een vlijmscherpe tijd van 37.46 seconden ervoor dat hij op de rug van de pittige vosmerrie Colina (v. Hinault) als vierde eindigde, op ruim een seconde gevolgd door Laurent Nuyens en de BWP hengst Just Daddy P (v. Nagano).

Vind de volledige uitslag hier.