BWP fokproducten domineren finale vrijspringen 2yo Jumping Mechelen, Cornet Du Lys levert winnaar

BWP fokproducten domineren finale vrijspringen 2yo Jumping Mechelen, Cornet Du Lys levert winnaar

De New Years Arena bij Jumping Mechelen staat tot deze vroege namiddag volledig in het teken van de youngsters. De dag werd er afgetrapt met de finale vrijspringen voor tweejarigen, waar Cornet Du Lys de winnaar leverde. De tweejarige BWP merrie Unice VD Polderblues, gefokt door en in eigendom van Polderblues BV en Schelfhout L., scoorde er het winnende totaal van 86.5 punten.

Met een techniek die 88 punten waard was, en een galop die 85 punten scoorde, plaatste Unice VD Polderblues zich met een voorsprong van anderhalf punt aan de kop van het klassement. Pegase Van 't Ruytershof zorgde voor de zilveren finalist met de hengst Pentagon DH Z, een fokproduct van De Vos. Zowel de techniek op de sprong als de galop werden bij deze hengst gescoord op 85 punten. Voor het brons keken we naar een BWP dochter van Kasanova De La Pomme, Ubalia Van't Klavertje Vier uit de stallen van Marc en Christel van Duyse. De merrie liet een sterke galop zien die eveneens 85 punten waard was, en behaalde 83 punten voor haar springtechniek.

Een gedeelde vierde plaats met nog twee BWPers sloot de top vijf af. Zowel Ubuntu De Regor (v. Malito De Reve) van BV De Regor & Familie Veldeman, als Ugano Van 't Hooghof (v. Pegase Van 't Ruytershof) gefokt door Sophie Germis behaalden een totaal van 82 punten.

De volledige uitslag kan u HIER raadplegen.