Axelle Cornu bovenaan Finale Cavalor Cup Dressuur

Axelle Cornu bovenaan Finale Cavalor Cup Dressuur

Na een seizoen zwoegen en zweten mochten de beste dressuur amazones van elke provincie het vandaag tegen elkaar opnemen tijdens de finale van de Cavalor Cup. Uiteindelijk gold de welbekende "de laatste zullen de eerste zijn" uitspraak, en reed Axelle Cornu als laatste finalist naar het goud.

Cornu, in het zadel van de KWPN ruin Iglesias D (v. Chippendale), zette een knappe kür neer en kreeg een sterke score voor haar muzikale interpretatie en muziekkeuze. Met de jury bij H die het duo boven de 70% scoorde en een tweede plaats van de jury bij C behaalden ze een winnend eindtotaal van 69.192%. Met Cornu als laatste in de ring, zag Silke Weckx het goud op de valreep nog aan haar neus voorbij gaan. Weckx mocht zo op de rug van de Cassini II dochter, Cassandra DSN Z met een score van 68.956% als tweede de prijsuitreiking in. 

Verder eindigde Lauren Pluym met C U At Midnight (v. United) nog op een derde plaats met 68.334%, Tine Balcaen volgde in het zadel van de eigen gefokte en zelf opgeleerde Friese merrie Pink Lady fan Setiro (v. Dark Laes) als vierde met een totaal van 67.999%. Vicky Delrue sloot het rijtje af door de zevenjarige merrie Furstin-Tanz Lola (v. Franziskus) naar een eindscore van 67.228% te sturen. 

Vind de volledige uitslag HIER, en klik HIER voor meer details.