Bloedstollende barrage tussen Simone Blum en Darragh Kenny in Knokke. Fantastische vijfde plaats voor Nicola Philippaerts

Bloedstollende barrage tussen Simone Blum en Darragh Kenny in Knokke. Fantastische vijfde plaats voor Nicola Philippaerts

Van de 47 combinaties die van start gingen in de 1m60 vijfsterren Rolex Grand Prix van knokke wisten slechts zes de barrage te bereiken. Het beloofde dus een spannende ontknoping te gaan worden. 

Quick results:

1. Darragh Kenny - Balou du Reventon
2. Simone Blum - DSP Alice
3.Bertram Allen - Harley vd Bisschop


En spannend was het zeker, het publiek leefde mee met alle ruiters die van start gingen in de barrage en er werd steeds sneller en sneller gereden. Maar wordt het een Duitse of Ierse overwinning?

Met Simone Blum en haar super paard DSP Alice op kop na een razendsnelle ronde, kunnen zowel Bertram Allen als Darragh Kenny haar nog van de troon stoten. Het zijn Allen en zijn BWP-er Harley vd Bisschop die het als voorlaatste starter proberen. Met de Dulf van den Bisschop nakomeling snelde hij rond in 42.96 seconden en kwam zo net te kort op de 42.65 seconden die neergezet werden door Blum. Alle ogen richten zich daarna op de Ierse topruiter Darragh Kenny die met de hengst Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) als laatste starter nog die tijd kon verbeteren. En na een machtige ronde zien we het tweetal dan ook met de vuist hoog in de lucht in 42.17 seconden door de finish snellen. Zo eindigen Simone Blum en DSP Alice (v. Askari) op de tweede plaats en zien we Bertram Allen met Harley terug op de derde plaats. 

Het is dan de Amerikaanse Margie Goldstein- Engle die met Royce de vierde plaats op naam schrijft. Een fantastische vijfde plaats is er voor Nicola Philippaerts en zijn stoere H&M Chilli Willi (v. Casall) met een tijd van 45.37 seconden. 

Mooie resultaten zien we ook van Jos Verlooy en Igor die nog met een achtste plaats naar huis gaan. Zij kregen in de eerste omloop 4 strafpunten tegen die hun helaas butien de barrage hielden. Ook Niels Bruynseels en Delux van T & L kregen 4 strafpunten tegen en zien we nog terug op een tiende plaats. 

Resultaten