Caramel imponeert met tweede plaats in Champions League Moorsele

Caramel imponeert met tweede plaats in Champions League Moorsele
Afgelopen weekend verzamelde de internationale Horseball op het Zilveren Spoor in Moorsele. De Belgische thuisploeg imponeerde in de Champions League. De nationale ploeg Caramel strandde uiteindelijk op de tweede plaats.

Under 16

Binnen deze categorie kwam slechts 1 Belgische ploeg aan de start nl. Team Spirit die werd gecoacht door Stéphane Vanneste. Deze vrij onervaren ploeg eindigde op een 8ste plaats. Toch kunnen ze terugblikken op een geslaagd weekend waarop de spelers heel wat wedstrijdervaring hebben opgedaan. Tazanna Buyle, die vorig jaar op het galabal de award van beste nieuwkomer wist te bemachtigen, stond op een 16e plaats in de topscoorderlijst.

De U16 werd gewonnen door de Franse ploeg Les Elfes.

Ladies

Bij de ladies kwamen er 2 Belgische ploegen aan de start nl. GT die werd gecoacht door Wim Van Herreweghe en Equivalant onder leiding van Valérie Antheunis. Zij eindigden respectievelijk op een 6e (GT) en een 8ste(Equivalant) plaats.

De overwinning van de Ladies ging naar de Frans horseballploeg Meurchin. Toch had de overwinning ook een Belgische touch aangezien Charlotte Costers en Valérie Antheunis, 2 VLP-spelers, deel uit maakten van deze ploeg.

Charlotte Costers eindigde ook op een 10e plaats op de topscoorderlijst.

Pro Elite

Jammer genoeg mocht ook slechts 1 Belgische ploeg deelnemen aan de Pro Elite. Uiteraard was deze plaats gereserveerd voor meervoudig Belgisch kampioen Caramel.

Na een schitterende wedstrijd moesten ze nipt de duimen leggen voor wederom een Franse ploeg, Bordeaux Blanzac. Toch mag Caramel met hun zilveren medaille terugblikken op een schitterend resultaat.

Robin Cool was de hoogst geklasseerde Belg op de topscoorderlijst, dit op een 4e plaats.

VLP wenst Caramel te feliciteren met het behaalde resultaat. Daarnaast willen ze ook de organisatoren bedanken voor de prachtige organisatie.

De resultaten kan je HIER terugvinden;